Uncategorized
Galerii de arta in Constanta

Galerii de arta in Constanta

Nu exista arta mai frumoasa decat cea produsa de natura si nu extista ceva care merita sa fie mai mult  imortalizat decat natura. Tocmai de aceea oamenii au obligatia sa o picteze, sa o sculpteze sau sa o fotografieze in momentele in care ea li se releva cu toata frumusetea ei. Surprinzand-o exact cum este in acel moment, ea ramane pentru eternitate si pentru iubitorii de frumos asa cum o singura persoana a putut la un moment dat: artistul.

Cu atat mai indreptatiti sunt artistii carora frumusetea naturii li se releva zilnic, cei care sunt fericitii locuitori ai peisajelor captivante. Oamenii care traiesc la mare, la munte, in paduri- in toate locurile frumoase. Acestia au un motiv in plus sa fie artisti. La fel se intampla si in cazul constantenilor, binecuvantati, pot spune, cu privelistea ispititoare a marii.

Din pacate, Constanta nu onoreaza atat de mult marea pe cat ar trebui sa o faca. Este destul de saraca in galerii de arta, insa ne-am gandit sa spicuim cateva dintre putinele rezultate pe care ni le ofera Google Maps si sa va povestim putin despre ele.

Iata acele cateva galerii.

1. Art Gallery Constanta

  • Adresa: Mall, Strada Ștefan cel Mare nr. 36-40, Constanța
  • Telefon: 0753 022 152
  • Facebook: https://www.facebook.com/ArtGalleryConstanta/
  • Email: [email protected]
  • Program: L-D, 10:00- 20:00

Art Gallery una dintre singurele galerii de arta din Constanta. Pe langa atributul de galerie de arta, aceasta este si magazin de antichitati. Este situata in Tomis Mall, ceea ce determina usurinta in localizare si o apropie mai mult de publicul larg. Pe de alta parte, aceasta pierde din bonomia unei galerii de arta propriu-zise, care emana arta prin ferestrele si usile sale, atragand trecatorii pe strada. Autointitulandu-se „Galeria pentru iubitorii de arta”, Art Gallery Constanta organizeaza periodic evenimente, vernisaje si expozitii, colaborand cu artisti locali si nationali de seama. Dupa cum spuneam la inceputul descrierii acestei galerii atipice, aceasta nu se rezuma doar la expozitiile de picture si sculpturi, oferind divere servicii in plus. Acestia se ocupa de reconditionarea picturilor vechi sau deteriorate, a ramelor acestora, se ocupa de picturi si desene la comanda si organizeaza ateliere de pictura pentru toate varstele. Suna bine, nu?

2. Galeria de arta Virgil Coman

  • Adresa: str. Stefan cel Mare, nr. 9, Constanța
  • Facebook: https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/

Cu mult mai slab cotata pe Google Maps decat prima galerie din lista, Galeria de arta „Virgil Coman” este un ONG tanar, inaugurat in 2017. Intelegem ratingul coborat al galeriei, avand in vedere ca nu are un site, iar pagina de Facebook nu contine informatii administrative cu privire la datele de contact. Poate pe masura ce o sa imbatraneasca, o sa isi rezolve problemele administrative.  Aceasta galerie este situata intr-un pasaj pietonal din zona magazinului Tomis si a fost creata pentru a aduce arta mai aproape de oameni si a remodela peisajul artistic constantean. Un aspect interesant despre aceasta galerie este faptul ca aspectul pe care il are astazi se datoreaza unor elevi ai Colegiului National de Arta „Regina Maria”  care au castigat concursul de arhitectura si design pentru aceasta galerie.