Casele si muzeele artistilor moderni- tururi ghidate in Bucuresti

Asociatia Pasi Spre Arta are placerea sa va prezinte casele din Bucuresti in care au locuit artistii din perioada moderna, parte din ele case muzeu, case atelier sau case apartinand colectionarilor.

Acest tur cuprinde vizitarea muzeelor de arta de mici dimensiuni din Bucuresti, dar care au o mare insemnatate cultural-artistica. De asemenea, vom prezenta si casele in care au stat vremelnic anumiti artisti, precum Luchian sau Brancusi.

Prezentarile se vor sustine in parcuri sau pe parcursul intregului traseu. Incercam sa redam atmosfera sfarsitului de secol XIX si inceput de secol XX, povestindu-le viata, explicand contributia artistilor, notiunile de limbaj plastic, prezentand influentele si caracteristicile generale.

Detalii organizatorice:
Intalnirea va avea loc la Muzeul Theodor Aman, la ora 11:00, sambata, 21 octombrie, Str. C.A. Rosetti nr. 8.

Vom vizita Muzeul Theodor Aman, Casa Petrascu, Muzeul Storck si casa in care Stefan Luchian a locuit in ultima perioada a vietii.

Acest tur va continua pe 28 octombrie si 4 noiembrie cu urmatoarele obiective : Muzeul Zambaccian, Parohia Mavrogheni, Muzeu Vasile Grigore, Muzeul Theodor Pallady (sau Casa Melik, cea mai veche casa din Bucuresti) si casa unde a avut atelier Nicolae Grigorescu.

Turul este gratuit, DAR biletele de intrare se vor achita de fiecare participant in momentul vizitarii fiecarui muzeu in parte. Pretul biletelor de intrare la Muzeul Aman si Muzeul Storck este 11 lei/adult, 8 lei/copil, intrarea este gratuita pentru copiii sub 7 ani.

Update: Aceste excursii de o zi au fost o adevarata delectare pentru cei care au venit, bogate in informatii importante. Este bine sa iti cunosti orasul si artistii care l-au imbogatit! Datorita numeroaselor cereri l-am repetat de mai multe ori, si vom continua pana cand vremea ne va permite. Pentru actualizarea datelor, va rugam sa urmariti pagina de facebook.