Uncategorized
Galerii De Arta Din Bucuresti

Galerii De Arta Din Bucuresti

Atunci cand ne gandim la arta ne aducem instant aminte de Lev Tolstoi si declaratia acestuia despre arta “Arta este activitatea prin care o persoana, care a experimentat o emoție, în mod intenționat o transmite altora”.

Arta este un mod prin care oamenii din toate colturile lumii poti comunica. De-a lungul timpului societatea s-a bucurat de o evolutie culturala in domeniul artei. Pictura, grafica dar si sculptura au cunoscut o evolutie deosebita in ultimii ani, de la traditional la modern mai ales in randul artistilor tineri.

Prin arta poti atrage atentia asupra unor probleme de societate dar si de dezvoltare persoanala, poti transmite un mesaj sau o emotie pe care iubitorul de arta o poate resimti de fiecare data cand priveste de exemplu o pictura. Iubitorii de arta vor intelege mesajul pe care doresti sa il transmiti societatii. Cu cat creatiile tale sunt mai expresive cu atat acestea vor fi mai apreciate de catre oamenii din toate colturile lumii.

Arta poate supravietui in era tehnologiei daca este promovata asa cum este recomandat, si daca artistii tin cont si se adapteaza mediului online. Pictorii trebuie sa vina de multe ori cu ceva nou in domeniul artistic, cu ceva inedit care sa impresioneze inca de la prima vedere. Atat colectionarii cat si iubitorii de arta, continua sa aprecieze arta iar expozitiile sunt in continuare la fel de vizitate, daca galeriile de arta le promoveaza in mod corespunzator.

Orice artist are datoria sa se intereseze de locurile in care isi poate promova cel mai bine lucrarile. Atat mediul online cat si expozitiile in galeriile de arta fizice, sunt locurile care il ajuta sa isi faca operele celebre sau cel putin cunoscute.

Pentru a avea succes o pictura de exemplu, trebuie sa fie usor de inteles in sensul ca trebuie sa transmita vizual o emotie, un sentiment, o stare privitorului. Oamenii nu mai au rabdare sa priveasca ore in sir la o pictura, de aceea lucrarea de arta trebuie sa fie expresiva si sa contina elemente clare, bine reprezentate sau combinate (in cazul tablourilor abstracte). In plus atentia la detalii, starnirea curiozitatii prin elemente cheie dar si reflectarea propriilor sentimente fac o pictura sa fie una de succes.

Primul oras pe harta Romaniei in care pictorii cauta sa-si expuna lucrarile de arta este Bucurestiul. Datorita numarului mare de locuitori, divesitatii puterii de cumparare si oportunitatilor pe care capitala Romaniei le poate oferi artistilor, se pare ca acest oras se afla in topul preferintelor. Expozitiile din Bucuresti cauta sa promoveze atat tinerele talente cat si cele deja consacrate. Operele din cadrul tuturor acestor expozitii sunt disponibile pentru toti iubitorii de arta si colectionarii Bucuresteni. Arta a ajuns sa fie tot mai interactiva iar tehnologia vine in ajutorul ei si o ajuta sa fie tot mai prezenta in vietile oamenilor.

Principalul scop al expozitiilor este acela de a promova artele create de artistii romani. Lucrarile sunt gazduite fizic in aceste expozitii dar si promovate pe site-urile galeriilor. Iubitorii de arta apeleaza cel mai des la aceste galerii deoarece este o modalitate usoara prin care poti vedea mai multe opere de arta si o poti alege pe cea mai potrivita.

Artistii care isi doresc sa aiba succes si sa ramana in atentia publicului isi promoveaza de fiecare data creatiile si sunt in cautarea de noi si noi galerii de arta atat online cat si fizice. O creatie care nu este scoasa in evidenta(promovata prin expozitii) si care nu este aratata publicului nu are cum sa se faca remarcata. Expozitiile de arta din Bucuresti vin in ajutorul artistilor si le gazduiesc operele in cele mai bune conditii din punct de vedere al promovarii lor.

In cele ce urmeaza vei gasi o lista cu top 10 galerii de arta din Bucuresti:

H’Art – str. Mihai Eminescu nr.105-107

(+40)21 210 83 51

Luni – Vineri: 13:00 – 18:00; Sambata: 14:00 – 18:00

Este o galerie care adaposteste expozitiii de arta contemporana. Printre artistii promovati in aceasta galerie enumeram: Gili Mocanu, Anca Benera, Ioana Ursa, Vioara Bara dar si multi altii. Este una dintre cele mai importante expozitii din Bucuresti si aici se organizeaza evenimente artistice de succes in care operele de arta sunt promovate.

 

Anaid Art Gallery – str. Slobozia nr. 34

Telefon : 021 337 1187

Anaid Art Gallery a fost inaugurata in anul 2004 si este o expozitie destinata artei contemporane. Galeria a organizat peste 60 de expozitii personale si peste 20 de expozitii cu artistii reprezentati in parteneriat cu muzee si centre culturale.

Principalul obiectiv al acestei galerii este crearea unui dialog intre artisti si public.

 

Veroniki Art – Intr. Murmurului nr. 2-4

Telefon: 0726 141 427, 021 232 82 77

Program : marti – vineri: 16.00 – 20.00, sambata: 12.00 – 20.00

Veroniki Art este o expozitie centrata pe arta anilor 79 -80. Este un muzeu de arta moderna si contemporana.

Este o expozitie apreciata datorita calitatii evenimentelor organizate prin care publicul viziteaza galeria. Anual, se organizeaza evenimente prin care publicul poate lua contact operele tinerilor artisti.

 

115 Galerie de arta digitala – str. Mihai Eminescu nr. 115

ProgramL-S: 12:00-20:00

Este extrem de cunoscuta pentru creatiile frumoase si calitative. Este o buna metoda de promovare pentru toti artistii. In aceasta galerie se organizeaza numeroase workshop-uri,intalniri sau expozitii.

 

Galeria Posibila – str. Popa Petre nr. 6

Telefon:021 211 7933

Program : J-S: 16:00-20:00

Galeria Posibila se axeaza pe autori contemporani consacrati precum Caltia, Sorin Ilfoveanu sau Ion Dumitru.

Este cea mai potrivita expozitie prin care iti poti promova operele de arta. Galeria este bine pozitionata iar oamenii pot avea acces cu usurinta la toate operele de arta expuse.

 

Luchian 12 – strada Pictor stefan Luchian nr. 12

Telefon : 0213156802

Program : L-D: 10:00-18:00

Luchian 12 este o expozitie in care se promoveaza atat artistii consacrati cat si cei care au iesit din atentia publicului. Aceasta este atat o galerie cat si o casa de licitatie in care operele tale pot fi promovate si vandute.

 

Galeria Curtea Veche – str. Franceza nr. 54

Telefon : 0744351649

Program: Ma-D: 09:00-17:00

Este bine amplasata iar operele expuse aici se bucura de un real succes. Printre numele promovate in aceasta galerie il vei regasi pe Mircea Roman.

 

Atelier 35 – str. Eforie nr. 4-6

Este o galerie in care se pot promova tinerii artisti. Atelier 35 este pozitionat in zona centrului istoric iar asta il face usor de accesat. In ultima perioada a cunoscut un real succes.

 

Galeria Noua – str. Academiei nr. 15

Program: Ma-D: 09:00-17:00

Este o galerie interesanta cu arta contemporana. Este vizitata de iubitorii artei moderne si este locul cel mai bun in care iti poti promova operele.

 

Hag Gallery – str. Maria Rosetti nr. 53

Telefon : (+40)21 222 54 47

Program : Ma-S: 15:00-19:00

In cadrul acestei galerii sunt promovati artisti contemporani precum Cosmin Moldovan sau Suzana Dan. Hag Gallery organizeaza periodic expozitii de arta, pictura sau sculptura in care se promoveaza artistii romani.

Bucurestiul ofera o multitudine de evenimente culturale la care poti participa, incheia relatii de colaborare cu alti participanti inclusiv cu detinatorii de galerii de arta deschisi in a reprezenta tinere talente sau noutati pentru iubitorul de arta bucurestean. Inainte de a incheia o colaborare cu orice galerie de arta din Bucuresti intereseaza-te despre conditiile de reprezentare intr-o expozitie personala sau de grup, de comisionul din vanzari pe care acea galerie il perece (unele galerii de arta din Bucuresti percep si 45% din vanzari). De asemenea discuta cu detinatorul galeriei de arta despre organizarea vernisajului, curatorii care participa si cheltuielile pe care le suporta artistul. Indiferent despre conditiile de expunere, acea galerie trebuie sa aduca un profit artistului. Daca nu direct prin vanzari in expozitie, macar pe plan profesional astfel incat artistul sa-si imbogateasca biografia si activitatea culturala personala.