Uncategorized
Pictori Celebri | Cum sa Devii un Pictor Celebru

Pictori Celebri | Cum sa Devii un Pictor Celebru

Unele persoane au un talent innascut pentru pictura , pe cand sunt anumite persoane care au nevoie sa isi dobandeasca abilitatile artisitce prin educatie. Oricum ar fi arta este un domeniu profund in care persoanele au nevoie de pasiune si de iubire pentru a putea excela. Este o profesie ca oricare alta si daca nu ii aloci timp nu ai cum sa o aprofundezi.  Daca iti doresti sa fii celebru, nu sta totul in miinile tale si aceasta pentru ca, exista o multitudine de alti factori externi care iti pot influenta sau modifica drumul spre celebritate. Exista foarte multe modalitati prin care poti cunoaste succesul. In cele de mai jos vom invata ce trebuie sa facem pentru a deveni un pictor celebru.

In primul rand cand spunem ca o persoana este un “artist” sau o “artista” ne duce cu gandul ca acea persoana s-a nascut cu un anumit talent, in cazul nostru talentul de a picta, desena sau crea o lucrare de arta artistica. Aceasta ar insemna implict ca un bun artist, trebuie sa aiba un talent natural, innascut. Desigur ca acesta poate fi imbunatati prin scoala dar este o diferenta intre calitatea lucrarilor pictorilor care au un talent natural si cei care l-au acumulat pe parcursul unei scoli de arta. Pictorii cu talent innascut pot crea adevarate opere de arta. Acestia picteaza din inima, spontan, liberi in exprimare pe panza si multe dintre operele lor atrag de la prima vedere si te captiveaza.

Pe de alta parte operele pictorilor instruiti de la zero in scoala sunt extrem de calculate si foarte mult gandite, conforme si care se supun anumitor “reguli” in arta si uneori anumitor calcule tehnice. O opera de arta calitativa trebuie sa trezeasca un sentiment in inima privitorului, trebuie sa exprime sufletul artistului pe panza mai mult decat cunostintele tehnice ale acestuia. O pictura “prea lucrata” de multe ori devine obositoare, aglomerata sau neinteresanta.

Leonardo Da Vinci este faimos pentru operele sale precum „ Mona Lisa” , „ Cina cea de taina „ iar Vincent Van Gogh este renumit pentru “ Noaptea instelata”; “ Irisi” ; “ Terasa cafenelei noaptea” . Rembrant este unul dintre cei mai cunoscuti artisti ai lumii renumit pentru operele sale pline de realism precum “Logodnica evreica “ , “ Randul de noapte “ , “ Intoarcerea fiului risipitor”. Toti acesti artisti sunt renumiti datorita dragostei lor pentru arta. Au ajuns sa se numere printre cei mai mari artisti a tuturor timpurilor deoarece operele lor sunt deosebite.

Pentru ca un pictor sa fie celebru are nevoie ca munca sa si operele sale sa fie appreciate de catre societatea in care traieste. Acesta trebuie sa depuna reale eforturi ca munca sa prinda publicului. Cu toate astea nu toti pictorii celebri au reusit sa isi vanda toate operele de arta pe parcursul vietii. Van Gogh este unul din ei.

Trebuie sa retii ca persoanele care se nasc cu talente artistice au toate sansele sa ajunga cunoscuti. Studiile artistice nu te fac celebru, in schimb talentul si abilitatile tale te vor putea ajuta sa te faci remarcat.

Un pictor celebru este un pictor care a reusit sa trezesca o emotie in inima privitorului si ale carui opere vorbesc de la sine. Trebuie sa intelegi ca este foarte important sa fii atent la detalii si sa reusesti sa creezi picturii tale o adevarata poveste. Cu cat pictura ta este mai expresiva cu atat aceasta va fi mai apreciata de catre privitori. Trebuie sa intelegi oamenii din jurul tau si sa fi atent la detaliile care ii fac fericiti. Opera ta are nevoie de noutate si de un aer proaspat. De multe ori, pentru a fi celebru trebuie sa vii cu ceva nou, ceva care sa impresioneze sau sa uimeasca nu neaparat in sensul bun al cuvantului.