Uncategorized
Arta religioasa si importanta ei

Arta religioasa si importanta ei

Picturile religioase aduc istoria la viata.

Picturile religioase au avut o importanta majora inca din cele mai vechi itmpuri. Acestea erau efectuate din perspectiva indivizilor care faceau parte din anumite grupari religioase. Picturile realizate in secolul I si II erau puternic influentate de realitatile economice si sociale.

Picturile crestine au aparut in secolul II si erau puternic inspirate de motive romane si prin ele transmiteau anumite motive si credinte. Picturile islamice si budiste au aparul in secolul V si VI iar inspiratia lor a venit din factori socio – economici dar si din declinul imparatului bizantin. Sculptura este o forma de arta religioasa care este acceptata pe scara larga dar cu toate astea unele culturi au preferat utilizarea picturilor pentru a ilustra anumite evenimente biblice.

Prin tablourile religioase se aduce la viata evenimente din istorie care sunt inspirate din religie. Pictorii trebuie sa foloseasca anumite culori , texturi si stiluri pentru a aduce la viata istoria. Pictura Fecioarei Maria care il tine in brate pe Isus ne arata dragostea de mama. Pictura rastignirii lui Isus este o alta opera importanta in viata religioasa. Atat Biblia cat si alte carti religioase ne obliga sa ne utilizam imaginatia pentru ca sa putem vizualiza anumite scene.

In general tablourile religioase sunt utilizate pentru a exprima un mesaj moral.

Picturile religioase poti fi utilizate atat in scopuri decorative cat si in scopuri religioase sau meditative. Picturile de obicei sunt atarnate pe peretii bisericilor si ilustreaza scene din Vechiul si Noul Testament. Aceste picturi se mai gasesc si in locuintele enoriasilor. Cu toate astea picturile nu descriu de fiecare data povesti ce se regasesc in cartile sfinte. Moscheea este lacasul de cult al musulmanilor. Prin anumite picturile religioase oamenii inteleg mai bine anumite fapte istorice. Tot in picturi mai regasim anumite simboluri care ne pot influenta existenta.

Pe scurt picturile religioase idealizeaza, glorifica, sugereaza si spune povestea unei religii.

Akiane Kramarik este pictorul care realizeaza picturi religioase din viziunile sale si din visele care ii sunt oferite de Dumnezeu. Aceasta a fost invitata la emisiunea lui Oprah Winfrey in anul 2003 sa discute mai multe cu privire la pictura realizata de el cu chipul lui Isus. Arta ei a castigat admiratia multor oameni, majoritatea dintre ei fiind atei. Pictura ei a fost prezenta in filmul Haven is for Real” , in care personajul principal a avut o intalnire fata in fata cu Isus. Detaliile cu care este realizat chipul lui Isus ajuta ca oamenii sa fie convinsi mai usor.

Pastrarea vie a traditiilor religioase se face mai usor prin picturi. Oamenii sunt atrasi de culorile frumoase si de liniiile fine cu care sunt realizate toate aceste opere de arta. Anumite persoane sunt mai usor de convins daca vad o scena decat daca ar trebui sa si-o imagineze iar apropierea de divinitate este mai reala cu ajutorul acestor picturi religioase cum ar fi de exemplu icoanele pe lemn, pictate in stil bizantin.

Toate picturile religioase sunt tratate cu seriozitate si au un loc important in inimile crestinilor. De aceea acestea trebuie realizate mereu cu atentie si fiecare scena trebuie sa fie pictata asa cum este mentionata in cartile religioase. Pictorii care se ocupa de aceste lucrari sunt nevoiti sa acorde o mare atentie la detalii si reguli de reprezentare a sfintilor.