Uncategorized
Tibi Angheluță – “motivația mi-o găsesc din 2 tipuri de impulsuri: impulsuri pe termen scurt și impulsuri pe termen lung”

Tibi Angheluță – “motivația mi-o găsesc din 2 tipuri de impulsuri: impulsuri pe termen scurt și impulsuri pe termen lung”

R.I.: Care a fost primul tău contact cu arta?

T.A.: probabil când am început să caut content pe net despre fotografie: ce era interesant de văzut, ce lucruri mărețe au realizat alții, etc. m-am alăturat și unor comunități de fotografie, iar odată ce am trecut peste contentul generic făcut pentru mass appeal, am descoperit și latura artistică. eram pasionat de fotografie încă de când aveam câțiva ani, jucându-mă cu Kodak-ul părinților de la o vârstă la care mă prefăceam că fac poze deși în aparat nici nu era film.

R.I.: De ce UNArte?

T.A.: mi-am dorit să ajung la unarte pentru că undeva prin penultimul an de liceu am realizat că am lăsat foarte mult timp să treacă pe lângă mine fără să îmi dau seama și fără să fac ceva productiv cu el, lucru care m-a dus la dorința de a căpăta o nouă perspectivă, mai educată și ieșită din tipar, asupra lumii – un fel de “weltanschauung”, iar domeniul artistic mi s-a părut destinația potrivită pentru căutarea mea. acum că a trecut puțin timp, îmi dau seama că am avut dreptate, și mă bucur că nu am ascultat descurajările multora.

R.I.: Ce îți dorești să realizezi în domeniul artei și pe ce nișă te vezi lucrând în viitor ?

T.A.: în domeniul artei îmi doresc să acumulez cât mai multe cunoștințe și să le aplic în munca mea, cu scopul de a construi o comunitate care valorifică viziunea cu care sper să contribui în mod cât mai semnificativ. pentru nișa de viitor, încă nu știu destul pentru a oferi un răspuns cât-de-cât concret.

R.I.: Care sunt lucrurile care te inspiră în a crea?

T.A.: sunt un leneș cronic și incurabil – motivația mi-o găsesc din 2 tipuri de impulsuri: impulsuri pe termen scurt, și impulsuri pe termen lung. impulsurile scurte vin în situații de genul: iar mă prind pe mine însumi că am timp liber pe care nu-l valorific așa cum consider că trebuie, deci trebuie să mă ridic și să fac până la urmă ceva, că altfel am stat degeaba și nu voi ști niciodată ce am pierdut – iar impulsurile lungi sunt ca niște “apăsări” aproape omniprezente, care mă trimit cu gândul la: seria aia la care nu am mai lucrat, la ideea aia de video pe care n-am mai realizat-o, și tot așa. sunt lucruri care parcă mă fac să mă simt vinovat că nu le acord atenție și concretizare.

la capătul opus, se află peste tot în personalitatea mea o dorință eternă de a cunoaște. de a cunoaște lucruri, imagini, locuri, peisaje, metode, referințe, lumea. îmi doresc să aflu cât mai multe chestii de la cât mai mulți oameni, pentru că fiecare dintre noi suntem personajul principal în povestea noastră, ceea ce înseamnă că toți oamenii cu care pot sta de vorbă au o perspectivă individuală – poți învăța câte ceva de la oricine. pe scurt, mă inspiră explorarea.

R.I.: Care sunt artiștii tăi favoriți și ce anume te atrage în arta lor ?

T.A.: dacă vorbim despre fotografi contemporani, cred că primul pe care l-aș numi ar fi jaime windsor, care are un canal de youtube in care abordează fotografia într-un mod aparte, modul în care prezintă și informația pe care o prezintă sunt interesante. iar un al doilea este jason kummerfeldt, cunoscut sub numele de “grainydays”, care face fotografie doar pe film și are un umor deadpan foarte plăcut. mă inspiră fotografiile lui pentru că are un simț cromatic foarte plăcut, și mi se pare că el face ceea ce vreau eu să fac: fotografii care te transpun direct în locul fotografiat.

R.I.: Cum anume crezi că te va influența facultatea în viitorul parcurs artistic?

T.A.: sunt convins că facultatea mă va ajuta să cunosc oameni capabili și cultivați (deja asta s-a adeverit) care activează în domeniu, și îmi va oferi cunoștințele și experiența necesară pentru a-mi trece munca și rezultatele la un alt nivel.

R.I.: Ce anume crezi / îți dorești să îți ofere arta, dacă vei continua pe acest drum ?

T.A.: arta îmi doresc să îmi ofere “spiritual guidance”-ul pe care îl căutam de mai mult timp, iar pe viitor să mă ajute în a forma un portofoliu și o carieră.

R.I.: Care crezi că este cea mai mare realizare a unui artist?

T.A.: cred că este satisfacția de pe urma convingerii personale că munca ta face o diferență și are un impact asupra unui număr semnificativ de oameni.

R.I.: Unde îți putem vedea lucrările?

T.A.: încă nu am reușit să îmi fac un loc personal profesional pe net, așa că voi da linkul paginii personale de insta, unde este practic o vedere candidă la ce postez, ce gândesc și ce mă interesează.

https://www.instagram.com/tibixd/

Notă: Scrierea fără litere capitale face parte din modalitatea de exprimare a artistului