Uncategorized
Miniatură sau dulciuri reale?

Miniatură sau dulciuri reale?

Cum ar fi să ai mâncarea ta preferată tot timpul cu tine, atârnată de perechea de chei, sau și mai bine, să îți stea la urechi o pereche de ouă prăjite, asezonate cu o amandină pe post de pandantiv? Sună puțin S.F., însă se poate. Și asta datorită Flaviei, care nu doar că te face să te întrebi dacă acele accesorii sunt reale, dar cu siguranță îți va oferi cele mai inedite produse pe care le-ați putut găsi până în prezent. Perfect pentru gurmanzi și oameni pasionați de accesorii – all în one. Cum? Aflați mai multe în rândurile următoare.

R.I.: Aș putea începe cu o descriere lungă, însă aș prefera de data aceasta să încep cu un rezumat, mai exact trei cuvinte care să te definească. Așadar, spune-ne cine este Flavia, în trei cuvinte.

A.F.S.:  Perfecționistă, perseverenta și ambițioasă.

R.I.: Te-am descoperit prin intermediul bijuteriilor ce înfățișau în miniatură diferite dulciuri și feluri de mâncare. De unde pasiunea pentru miniaturi și cum ți-a venit ideea să creezi bijuterii cu și despre mâncare?

A.F.S.: Pasiunea pentru dulciuri a început din copilărie, când îmi petreceam vacanțele de vară la bunica, unde modelam din lut tot felul de figurine. Îmi amintesc că în clasa a IV-a mi-am păcălit învățătoarea cu o felie de tort în mărime naturală, din lut, decorată și pictată.

R.I.: Dacă tot vorbim despre dulciuri și mâncare, care este felul tău de mâncare favorit, la care nu ai renunța niciodată?

A.F.S.: Mâncarea preferată este tot cea care îmi amintește de copilărie și de cum gătea bunica: tocăniță de cartofi, cu mere și gutui.

R.I.: Care este bijuteria sau miniatura care îți este cea mai dragă și de ce?

A.F.S.: Nu pot spune că am un produs preferat, la toate lucrez cu mare drag și atenție la detalii.

R.I.: Cât este de greu să realizezi aceste obiecte în miniatură și cât de mult timp consumă genul asta de accesorii pentru a fi create?

A.F.S.: Realizez astfel de bijuterii de aproape 8 ani, așadar nu mi se mai pare greu, mai ales că m-au ajutat și tehnicile învățate în liceu și facultate (am terminat arte decorative și ceramică). Lucrez și cate 16 ore pe zi, pentru că acord mult timp detaliilor, pentru a arăta cât mai realist.

R.I.: În afară de bijuteriile miniatură, ai și o gamă foarte largă de accesorii realizate și ele din pastă polimerică. De ce acest material?

A.F.S.: Am ales lutul polimeric deoarece este materialul perfect pentru realizarea acestor bijuterii. După modelaj se întărește prin coacere la cuptor, 30 minute la 110°C, astfel devenind foarte rezistent. Am produse variate pentru că folosesc diferite tehnici, unele inventate chiar de mine.

R.I.: Ce îți place să faci atunci când nu creezi? Ce hobby-uri ai?

A.F.S.: Atunci când creez mă simt împlinită, iar în ultimii ani nu am mai avut timp de hobby-uri. Înainte citeam mai mult, mergeam la pescuit sportiv, jucam șah și făceam fotografii în natură și la diverse evenimente. Pasiunea pentru fotografie încă a rămas, sunt perfecționistă și în ceea ce privește prezentarea produselor, așa că îmi fac singură fotografiile.

R.I.: Unde îți găsești inspirația și ce anume contribuie la procesul creativ?

A.F.S.: În cofetării. 😂😂😂 Glumesc. Mereu am fost creativă, când eram mică desenam și pictam foarte mult, sculptam în săpun și realizam tot felul de decorațiuni. Îmi găsesc inspirația în tot ce e frumos în jurul meu, îmi place foarte mult natura și mă încarcă cu energie. Starea interioară contribuie cel mai mult la procesul creativ.

R.I.: La ce proiecte viitoare să ne așteptăm? Ce ai în plan pentru următoarea perioadă?

A.F.S.: Până acum nu am avut nevoie de site, dar având în vedere situația actuală, următorul pas este să îmi deschid magazin online.

R.I.: Unde te putem găsi?

A.F.S.: Sunt activă pe Instagram și Facebook, lucrez și postez mereu noutăți, dar particip și la diferite târguri din București. Între 28 noiembrie – 28 decembrie, mă puteți găsi la Happy Christmas Market din AFI Cotroceni, etajul 1. Vă aștept cu drag!

Paginile mele sunt:

http://www.facebook.com/flaviart.creations

http://www.instagram.com/flaviart.creations

Puteți admira creațiile Flaviei, în slideshow-ul de mai jos 🙂